Hrvati se nakon potresa kod Gračaca žestoko posvađali na aplikaciji za potrese

LastQuake, aplikaciju za dojavu potresa Europskog mediteranskog seizmološkog centra koristi ogroman broj hrvatskih građana, oko 150.000.

No, iako je nakon velikog zagrebačkog potresa ta aplikacija postala iznimno popularna, počeli su je koristiti za osobne obračune. Dokazali su to i komentari nakon današnjeg udara u Dalmaciji od 4,2 po Richteru.

Europski mediteranski seizmološki centar organizacija je koja surađuje sa stotinjak instituta po svijetu, virtualno se spajajući s lokalnim seizmološkim agencijama, piše Telegram.

Njihova aplikacija LastQuake pritom koristi informacije koje dobiva od korisnika iz potresom pogođenog područja.

S obzirom na popularnost, odnosno velik broj korisnika koji ih im u realnom vremenu prijavljuju potrese, dojave LastQuakea stižu brže od službenih seizmoloških podataka.

Izvukli smo neke od komentara

Aplikacija ima rubriku na kojoj bi korisnici trebali upisivati svoja iskustva, no mnogi hrvatski građani koriste je za totalno nevezane komentare i, u posljednje vrijeme sve pasioniranije, svađe s korisnicima u drugim dijelovima Hrvatske.

Evo nekoliko, po nama, najzanimljivijih;


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...