HT detektirao problem, vatrogasci, ŽC i policija javili brojeve nakon 4 i 6 sati od početka kolapsa

Uzrok današnjih poteškoća s HT-ovom fiksnom i mobilnom telefonijom, zbog kojih je već pet sati nedostupan i broj svih hitnih službi 112, je sistemska greška koja otežava uspostavu poziva, izvijestio je popodne HT koji očekuje normalizaciju “u što kraćem roku”.

“Identificiran je problem u funkcioniranju signalnih čvorova koji usmjeravaju signalne poruke zadužene za uspostavu”, odgovorili su u utorak oko 15 sati iz HT-a na upit Hine.

Iako su čvorovi georedundantni, napominje HT, dolazi do preopterećenja, što nije uobičajena situacija, te radi toga dolazi i do poteškoća u uspostavi glasovnih poziva u mobilnoj i fiksnoj mreži.

Poteškoće su počele nešto iza 10 sati prouzročivši probleme posebno onim građanima koji su pokušavali dobiti broj 112, odnosno hitnu medicinsku pomoć, vatrogasce, policiju, gorsku službu spašavanja, pomoć pri nesreći, traganju i spašavanju na moru te pomoć drugih komunalnih, inspekcijskih ili hitnih službi.

Alternativne brojeve, zahvaljujući angažmanu dr. Vlatka Grkovića iz Hitne, saznali smo i objavili danas oko 13 sati.

Ažurnošću se ne mogu pohvaliti druge interventne službe.

Dopis Javne vatrogasne postrojbe Zadar naslovljen “HITNO” primili smo tek u 14.35. Podsjećamo, problemi su krenuli u 10 sati ujutro.

Dopis Županijskog centra 112 Zadar stigao je 15.33, a onaj zadarske policije u 16.01.

Nadajmo se da današnji dan neće ući u crnu statistiku i da su se građani uspjeli snaći bez oslanjanja na (ne)pravodobno informiranje naših službi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...