Imate li srčani, prometnu ili vam gori kuća? To je trenutno samo vaš problem! Znamo na koje brojeve zovete hitnu pomoć i vatrogasce…

Pala je mreža Hrvatskog telekoma. Kako za privatne tako i poslovne korisnike. Ali i sve redom državne službe: 112, 192, 193, 194, dakle Civilna zaštita, policija, vatrogasci i hitna pomoć.

Redom smo kontaktirali svih, od voditelja i šefova službe 112, do dožupana i županije, no odgovor svih je jedinstven – nitko ništa ne zna.

Dakle, dragi građani i porezni obveznici, svi oni iz čijih se mjesečnih plaća oduzimaju novci za njihovo plaćanje, prepušteni ste sami sebi u slučaju bilo kakvih hitnih stanja; od srčanih udara, požara, prometnih nesreća…

No svjetlo na kraju tunela vidjeli smo u pozivu iz zagrebačke civilne zaštite koja nas je obavijestila o brojevima na koje možete dobiti hitnu i vatrogasce za Zadar.

HMP 091/973-0632

No, moramo svakako pohvaliti i zadarsku Hitnu pomoć i dr. Vlatka Grkovića koji se jedini sjetio medijima javiti alternativni broj Hitne u Zadru.

Također, oko 14:30 vatrogasni zapovjednik Željko Šoša osjetio je potrebu javnost obavijestiti kako oni nisu korisnici HT-ovih usluga, već Optime telekoma koja je u vlasništvu HT-a i koristi njihovu infrastrukturu, pa slijedom toga informacija da bi vam kuća mogla izgoriti, ne pije vodu.

Eto, nakon više od četiri sata od pojave problema, doznajemo kako su vatrogasci dostupni na broju 193.

Iz Civilne zaštite i policije ni nakon četiri sata nemamo povratnih informacijama o dostupnim brojevima na koje ih građani mogu dobiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...