Izbori u SDP-u; Na glasačku kutiju u Gračacu zalijepili šalabahter s imenima, Radeta: “Tamo se već godinama događaju nepravilnosti”

SDP-ovci su u subotu birali novog predsjednika stranke, a nakon obrađenih 98,60 posto glasova, jasno je da u drugi krug idu Peđa Grbin s 40,67% i Željko Kolar s 26,29% glasova. Drugi krug održat će se 3. listopada.

Na izbore je izašlo 76 posto birača od ukupno 11.800 SDP-ovaca, odnosno, njih 8170, a sve ipak nije prošlo bez nepravilnosti. Dok su u Vukovarsko-srijemskoj županiji glasale osobe koje na to nisu imale pravo, u Zadarskoj županiji, točnije u Gračacu, netko se dosjetio na glasačku kutiju zalijepiti šalabahter s imenima kandidata koje bi SDP-ovci trebali zaokružiti.

Kako nam je rekao Danijel Radeta, predsjednik Gradske organizacije SDP-a, u Gračacu se već godinama događaju nepravilnosti.

To zapravo nije ništa novo, sam sam bio tamo promatrač. U Gračacu se već godinama događaju nepravilnosti i to više nije pitanje biračkog odbora nego jednostavno samog procesa koji se tamo događa. Postoji službeni rok za prigovore i kandidati će vjerojatno uložiti prigovore s obzirom da su uočene određene nepravilnosti i sad je pitanje kako će Središnja izborna komisija reagirati na takve stvari, kazao nam je Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...