Jedina žena u Zadarskoj županiji, tek jedna od nekoliko u Hrvatskoj koja je osvojila Pro Card

Zadranka Vanja Tokić vratila se sa Svjetskog prvenstva u bodybuildingu.

Natjecanje se održalo 19. rujna u Sloveniji, točnije u Brežicama. Ovo natjecanje bilo je planirano u lipnju, ali je zbog pandemije koronavirusa odgođeno za rujan. Vanja je osvojila dva amaterska pehara od toga jedan u paru sa svojim ocem, Zoranom Tokićem, ali otišla i korak dalje, te kako kaže, ostvarila san svakog bodybuilding amatera.

Naime, jedina je žena u Zadarskoj županiji, a tek jedna od nekoliko u Republici Hrvatskoj koja je osvojila Pro Card.

Pro Card je zlatna ulaznica u profesionalno bavljenje bodybuildingom, te najveća stepenica u ovo sportu. Nakon što je osvojila prvo mjesto u Wellness fitness kategoriji, nastupila je u PRO kategoriji te osvojila 3 mjesto, odnosno brončanu medalju i pehar.

Kako sama kaže, za nju nema više natjecanja kao amater jer kada bi to učinila, izgubila bi vrijednu titulu profesionalca. Mnogi završe svoju bodybuilding karijeru, a da ne uspiju ostvariti san, odnosno osvojiti Pro Card.

Vanji je to pošlo za rukom nakon 2,5 godine konstantnog treninga, pravilne prehrane, velikog truda, upornosti i odricanja. Za kraj se smije i govori kako su se sav trud, znoj i suze isplatili jer ovo nije stepenica više, ovo je skok u nebo. Ostaje nam za vidjeti što će nam u budućnosti pripremiti ova svestrana Zadranka i majka dvoje djece.

Ona je uistinu dokaz da je samo nebo granica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...