Jere Bilan o početku školske godine: “Najbolji oblik nastave je onaj u školama, no vidjet ćemo što će biti s vremenom”

Županijski sindikalni povjerenik zaposlenih u srednjim školama Jere Bilan osvrnuo se za naš radio na sutrašnji početak nastave u osnovnim i srednjim školama.

Poručio bi svima da poštuju propisane epidemiološke mjere. No one nemaju smisla ako se djeca istih neće pridržavati na putu od kuće do škole. Vidjet ćemo kroz tjedan dana kakvo će biti epidemiološko stanje, kazuje Bilan.

Komentirao je kratko i što je po njemu bolji model nastave, onaj u školskim klupama ili pred ekranima.

Najbolji oblik nastave je onaj uživo u školama, no ako bude uveden mješoviti način rada ili pak samo online, naš sustav je još na proljeće pokazao da može tako funkcionirati jer nismo izdvojen slučaj, veliki broj zemalja provodi online škole poput nas, dodao je.

Na ravnateljima je odabir koji model žele primjenjivati.

Ja, konkretno, radim u Pomorskoj školi i mi smo se odlučili za ovaj prvi, nazovimo ga normalnim načinom rada, imat ćemo nastavu uživo u školi. Nastava će biti u spojenim blok satovima da bude što manje miješanje između učenika i profesora. Treba vidjeti kakav će to donijeti epidemiološki rezultat pa ćemo sukladno tome i prilagođavati odluke, zaključio je za Antenu Zadar Jere Bilan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...