Kapetan Dragan koji je mučio i ubijao u Bruškoj prozvao Đokovića zbog izjave da je Hrvatska lijepa

Novak Đoković, vodeći tenisač svijeta, našao se na udaru kritika inače svog velikog navijača, osuđenog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića (65), poznatijeg kao ”Kapetan Dragan”.

Naime, poznato je kako je Đokovićeva majka Dijana Hrvatica te da on gaji odlične odnose s poznatim hrvatskim tenisačima poput Nikole Pilića, Marina Čilića, Borne Ćorića, dok mu je idol i trener Goran Ivanišević. Sjajni srpski tenisač nedavno je i posjetio Hrvatsku kad je u Zadru organizirao Adria Tour. Za Hrvatsku govori samo biranim riječima, a navijao je i za našu reprezentaciju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Ipak, nekima koji razmišljaju poput Kapetana Dragana to očito smeta.

– Ta nacistička vlast i dalje muči Srbe po zatvorima metodama Guantanama, a onda se pojavi neki Đoković koji kaže da je Hrvatska lijepa – poručio je Vasiljković na Kurir televiziji prozvavši tako Novaka kojem je čak slao pisma dok je služio zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina počinjenih u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata. Od 13,5 godina, koliko je proveo u zatvoru, pet ih je odslužio u Hrvatskoj.

Sjetimo, kapetan Dragan osuđen je za dvije točke optužnice – zlostavljanje zatvorenika na kninskoj tvrđavi i napad na policijsku postaju u Glini.

Zbog nedostatka dokaza oslobođen je optužbe da je naredio ubojstvo dvojice zarobljenih hrvatskih vojnika u veljači 1993. u zadarskom kraju, u Bruškoj kraj Benkovca.

Tijekom Domovinskog rata selo Bruška postalo je sjedištem kapetana Dragana i poprište brutalnih ubojstava nedužnih civila. Negdje do pred Oluju, u tada već od Hrvata posve “očišćenoj” Bruškoj, kapetan Dragan vodio je nastavni centar za obuku tzv. specijalnih policijskih snaga “Alfa”.

Svjedoci kazuju da je tijekom veljače 1993. u Bruškoj kod Benkovca mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...