Kraj rujna donosi nam ljepšu sliku jeseni; Pripremite se za “kupanje” u sunčevim zrakama

Na red je stigla ljepša strana jeseni. Ciklona odmiče na istok, a sa zapada jača anticiklonalni greben i donosi stabilnije vremenske prilike.

Na Jadranu će od jutra biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz više oblaka, osobito u Slavoniji, a u gorju i središnjim predjelima će ponegdje biti magle. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, na istoku prolazno i jak. Ujutro svježe – na kopnu od 5 do 10, uz obalu između 10 i 15 stupnjeva.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima u nastavku dana pretežno sunčano, istočnije uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura oko 20 stupnjeva.

Poslijepodne u Slavoniji i Baranji djelomice sunčano. Puhat će slab do umjeren, povremeno na udare i jak sjeverozapadni vjetar, a temperatura do najviše 21.

U Dalmaciji sutra pretežno sunčano, puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, temperatura oko 22 stupnja.

I u gorju pretežno sunčano, na sjevernom Jadranu i vedrije. Puhat će uglavnom slab vjetar, a temperatura između 17 u gorju i 22 na moru.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na kopnu još u četvrtak uglavnom suho, pokoja kap kiše moguća je jedino u gorskim predjelima. Od petka posvuda nestabilnije uz kišu. Zapuhat će vjetar s juga, a uz južinu će porasti i jutarnja i dnevna temperatura.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru još u četvrtak uglavnom stabilno, samo je na sjevernom Jadranu moguće malo kiše. Od petka će i uz obalu biti sve nestabilnije, uz češću kišu i pljuskove. Jugo će jačati – u petak će biti jako i olujno, a u subotu okrenuti na južni i jugozapadni vjetar.

Dakle, kraj rujna donosi nam ljepšu sliku jeseni – danas i sutra će biti uglavnom sunčano, danju i malo toplije, donosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...