Nije šala; Znanstvenici tvrde da je SARS-Cov-2 izvanzemaljskog podrijetla

Zoran Šprajc sinoć se u RTL Direktu pozabavio svim dosad poznatim teorijama o tome kako se pojavio koronavirus i tko ga je prenio na čovjeka te je li ovozemaljskog ili izvanzemaljskog podrijetla.

“Znanstveni časopis Science Direkt je objavio stručni i znanstveni rad koji vrlo ozbiljno razmatra teoriju da je korona doslovce pala s neba. Sedmero znanstvenika potpisuje prilično opsežan rad u kojem tvrde da postoji mogućnost da SARS-Cov-2 nije zemaljskog nego izvanzemaljskog podrijetla. I misle da već znaju kako i kada se to dogodilo. Mali covid je navodno prema Zemlji putovao na meteoru koji se 11. listopada 2019. sjurio prema teritoriju sjeveroistočne Kine. Objavili su i videosnimku tog meteora snimljenog u trenutku izgaranja u atmosferi. Meteor je izgorio, ali ne i covid.

Science Direkt kaže da su se fragmenti meteora odlomili prije zapaljenja i pali na Zemlju skupa s kolonijama virusa koje su bila na njima. A upravo se ondje u to vrijeme razbuktala epidemija koronavirusa. Riječ je, kažu stručnjaci, o prilično relevantnom časopisu s područja genetike, a sam rad je prošao i znanstvenu recenziju i potpisalo ga je sedmero znanstvenika.

Dakle, da podsjetimo, prvo je za epidemiju bio osumnjičen jedan šišmiš, a nakon njega znanstvenici su utvrdili da je vjerojatno prvi prijenosnik virusa bio pangolin. Pangolin je neka vrsta ljuskavog mravojeda koji živi u Aziji, čini se prilično dobroćudan, ali obzirom na to da se ne može sam braniti, a netko mora biti kriv, kriv je bio pangolin. Sada imamo ozbiljnu znanstvenu teoriju da je virus došao iz svemira, Meteor expressom na relaciji Andromeda-Zemlja, 11. listopada prošle godine”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...