Nijemcima i do 250 eura kazne za nenošenje maske, treba li kažnjavati i kod nas?

Srećko Matić, novinar Deutsche Wellea, u Novom danu je otkrio po kojem se ključu u Njemačkoj donose mjere kao i da su odlučili početi kažnjavati one koji ne poštuju donesene mjere, poput nošenja maski.

Srećko Matić je istaknuo da Njemačka donosi mjere i upute ovisno o stanju u pokrajinama, a neke su uvele i kazne za nenošenje maski na mjestima gdje je to obavezno:

“Nijemci se bune jer ni oni nekad ne mogu shvatiti zašto pravilo ne vrijedi za sve pokrajine. Primjer maski – uveli su kažnjavanje ljudi koji ne koriste maske gdje je to propisano, npr. u javnom prijevozu ili vlakovima. Kazne se kreću od 40 do 250 eura, ovisno o pokrajini. Svaka pokrajina može donijeti svoja pravila.”

I u Njemačkoj posljednjih tjedana broj zaraženih raste.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...