Obilježen Dan općine Sukošan: “Mandat smo počeli s poplavom, završavamo s pandemijom, no projekti idu dalje”

U Sukošanu je proslavljen Dan općine, ujedno i Dan obrane Sukošana i Debeljaka, koji se obilježava u spomen na 18. rujna 1991. godine kada je spriječen pokušaj proboja srpskog agresora na Jadransku magistralu.

Načelnik Ante Martinac naglasio je kako su unatoč korona krizi, dobrom suradnjom Vlade RH, Zadarske županije i same općine, nastavljeni brojni projekti.

– Ove godine, u dosta neobičnim okolnostima, obilježavamo našu svečanost. U ovom smo mandatu krenuli s poplavom, a završavamo s pandemijom. Unatoč svemu, pa i udaru koje je pretrpjelo gospodarstvo, zahvaljujem premijeru i Vadi koja je unatoč korona krizi iznašla snage da naši projekti ne staju. Prisjetio bih se nekih ključnih. U Gorici smo otvorili novi dječji vrtić, u Debeljaku preuredili i dogradili vrtić, a gradimo ga i u Sukošanu. Taj projekt se financira iz sredstava EU. Kao što znate i tržnica u Sukošanu je gotova, izvršen je tehnički pregled i čekamo uporabnu dozvolu, nakon čega će se izdati minimalni tehnički uvjeti. Već je uređen dio obale, a za onaj od rive do Ždralovca izdana je građevinska dozvola. Javni natječaj očekujemo najkasnije u prosincu ove ili siječnju sljedeće godine. Dio nogostupa zajedno s rasvjetom izgradili smo u Gorici, Glavici i Debeljaku. Iz EU projekata, a u suradnji s našim vatrogasnim društvom, gradi se vatrogasni dom u Debeljaku. Uskoro kreće i uređenje sportskog centra u Debeljaku. Uspjeli smo izraditi projektnu dokumentaciju za školu u Sukošanu, u fazi je ishođenje akta o građenju. U tijeku je obnova zgrade područne škole u Debeljaku, mijenjat će se kompletna fasada, krovište, stolarija… Postavili smo led rasvjetu u cijeloj općini, gotovo 1.200 novih lampi koje su u skladu s europskim normama i štede energiju. Čuli ste za projekt širokopojasne infrastrukture vrijedan 50 milijuna dolara. Početak realizacije je već krenuo, a rok za dovršetak je listopad 2023. Što ćemo njime dobiti? Najjednostavnijim rječnikom, svaka kuća će umjesto bakrene dobiti optičku nit, što je bitno za napredak tehnologije, a općina će godišnje imati dva milijuna kuna od najma te opreme, kazao je, između ostalog, prvi čovjek Sukošana.

Galeriju sa svečane proslave pogledajte na poveznici.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...