Pedijatar Radman ide u zatvor na godinu dana: “Dijete je trebalo biti hospitalizirano, ali nije…”

Zadarski pedijatar dr. Darko Radman na Županijskom sudu u Slavonskom brodu osuđen je na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog nesavjesnog liječenja kojim je u veljači 2015. skrivio smrt šestogodišnjeg dječaka iz Sv. Filipa i Jakova oboljelog od šarlaha.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je u svom obrazloženju kod pokretanje istrage u rujnu 2015. navelo kako postoji osnovana sumnja da je 65-godišnjak kao dežurni pedijatar oko 10,00 sati 15. veljače 2015. u zadarskom Domu zdravlja, nakon što je dijete rođeno 2008. godine, zbog pogoršanja zdravstvenoga stanja dovezeno u pedijatrijsku ambulantu hitne pomoći, propustio obaviti hitni medicinski premještaj dječaka u Opću bolnicu Zadar na hospitalizaciju i daljnje pretrage te mu propisati adekvatnu terapiju za liječenje šarlaha.

– Mogu samo reći da se radilo o neadekvatnom tretiranju, u ovom slučaju, djeteta. Znači neadekvatnoj terapiji koja nije promijenjena prilikom dolazaka u pedijatrijsku ambulantu hitne pomoći i zapravo dijete nije bilo hospitalizirano iako je prema vještačkom nalazu trebalo biti, kazao je za RTL glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...