Podignuta optužnica protiv autolimara i njegovog pomagača; Kupovali ukradene Golfove, prerađivali ih i prodavali dalje

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 30-godišnjaka i 35-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine prikrivanjem iz čl. 244. st. 1. Kaznenog zakona.

Dvojici okrivljenika stavlja se na teret da su 4. ožujka 2020. u jednom mjestu pored Zadra, nakon što je prvookrivljenik od za sada nepoznate osobe, za neutvrđeni iznos manji od tržišne vrijednosti, kupio osobni automobil marke Golf VII 1.6 TDI (vrijedan oko 110.000 kuna) koji je prethodnog dana u večernjim satima ukraden u Rijeci, a što mu je bilo poznato budući da je odmah nakon kupnje vozila uvezao ga u svoju mehaničarsku radionicu.

Kako bi prikrio njegovo stvarno porijeklo, tereti ga se da je zajedno sa drugookrivljenikom sa vozila skinuo registarske oznake, te su izvadili prometnu dokumentaciju na ime vlasnice i bacili ih u koš za smeće u radionici, a potom su žurno započeli sa rastavljanjem vozila na dijelove, koje su dijelom ugradili na druga vozila u radionici, a dio dijelova vozila zadržali su za sebe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...