Poduzetnici poslali oštru poruku Vladi: “ Dovraga, slušajte nas, znamo što govorimo. Tražimo ove tri ključne reforme!”

Vlasnici barova i noćnih klubova upozorili su Vladu u otvorenom pismu da će zbog epidemioloških mjera njih više od tisuću morati zatvoriti svoje lokale te da će time biti izgubljeno i petnaestak tisuća radnih mjesta. Stoga od Vlade traže kvalitetnija rješenja.

Uz njih je stala i udruga Glas poduzetnika, čiji predsjednik Hrvoje Bujas smatra da se vlasnicima barova i noćnih klubova nanosi nepravda.

“Neka vlada nadoknadi štetu”

Udruga uvijek stoji iza mikro, malih i srednjih poduzetnika, obrtnika, naših zaposlenika i sada u ovom slučaju u jednoj velikoj nepravdi koja se radi ljudima koji su ušli u velke biznise s noćnim klubovima, uložili dosta novca, svog kapitala, a donesenom mjerum su praktički dovedeni na prosjački štap. Neka Vlada ljudima plati naknadu štete koja je napravljena. Razgovarao sam intenzivno u posljednje vrijeme s vlasnicima i oni su spremni početi raditi jer na koncu konca imaju pravo na rad. Gospodo, ili ih pustite da rade ili ih platite, rekao je Bujas za RTL Danas.

Bujas se osvrnuo i na nedavnu izjavu ministra financija Zdravka Marića da je koronakriza koštala državu 21 milijardu kuna.

Skoro 70 posto poduzetnika ima od 30 do 100 posto gubitke. Mi tražimo tri ključne reforme – smanjivanje PDV-a horizontano svima. Sad imamo 13 i 25 posto, smanjite na 10 i 20. Porez na dohodak, čujemo da će se smanjiti no zašto se čeka druga godina, zašto ne odmah? Porez na dobit koji se vraća, investira natrag u firmu, stvara radna mjesta, nemojte oporezivati. Dovraga, slušajte poduzetnike! Mi znamo što govorimo, iza nas stoje rezultati, poručio je Bujas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...