Posebno priznanje predstavi “Kabanica” Drame plus i HNK Zadar

U nedjelju, 13. rujna u Gradskom muzeju u Vukovaru dodijeljena su PRIZNANJA I NAGRADE 27. FESTIVALA GLUMCA. Festival glumca održao se od 5. do 13. rujna 2020. u Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku.

Gogoljeva pripovjetka “Kabanica” nadrasta sredinu i vrijeme u kojem je nastala i postoje i ostaje svevremena i zagledana u svako vrijeme. Ona upozorava, opominje i straši. Redatelj predstave Vinko Radovčić okupivši mlade glumice, zajedničkom energijom i promišljanjem, stvorio je djelo zastrašujućih poruka i otvorio prostor za razmišljanje u kojem ne možete ostati pasivni i poziva svakog čovjeka u gledalištu da govori, da se buni, da se ne plaši, da mijenja i da reagira na ono što ne valja u društvu. Sumorna atmosfera koje su ovi mladi ljudi svojom angažiranom igram stvorili i začarali nas ne daje nam pravo da bilo koje ime izostavimo. I zato ih s radošću ističemo jer oni su ova predstava; Redatelj Vinko Radovčić koji je znao pokrenuti i voditi svoje glumce, a to su Lovro Ivanković, Luka Barešić, Matino Antunović, Toma Medvešek, Domagoj Nižić i Deni Sanković.

Predstava Kabanica premijerno je izvedena 31. srpnja 2019. godine na 25. Zadarskom kazališnom ljetu te je iste godine nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini.  Do sada je imala 11 izvedbi uz odlične reakcije publike i medija.

Ocjenjivački sud 27. Festivala glumca u sastavu: Branka Cvitković (predsjednica) i članovi Pere Eranović i Vjekoslav Janković dodjelili su posebno Priznanje za nadahnutu kolektivnu igru Lovri Ivankoviću, Deniju Sankoviću, Luki Barešiću, Domagoju Nižiću, Matinu Antunoviću i Tomi Medvešeku u predstavi N. V. Gogolja „Kabanica“ u režiji Vinka Radovčića i produkciji Drame plus i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...