Povratak u Jazine; Jakov Vladović novi je igrač Sonik Puntamike

Jakov Vladović je novi igrač KK Sonik Puntamike. Tridesetsedmogodišnji razigravač od samog je početka priprema u trenažnom procesu i dio momčadi. Od danas i službeno.

– Vladović je igrač ogromnog iskustva koji može podjednako pomoći našim ciljevima u igri i izvan nje. Prepoznao je ozbiljnost rada našeg stručnog stožera, potencijal mladih igrača i odlučio pomoći. Istovremeno kao klub smo sretni da smo omogućili Jakovu nastavak impozantne i trofejne karijere, rekao je nakon postignutog dogovora predsjednik Sonik Puntamike Mirko Jošić.

A ta je karijera započela u Zadru s kojim je osvojio šest trofeja. Najznačajniji je naslov prvaka ABA lige (2003.) a tu su i nacionalni trofeji – prvenstvo Hrvatske i četiri Kupa Krešimira Ćosića.

Sa Zagrebom je osvojio još jedan Krešin kup. Igrao je i za ruski Lokomotiv Kuban, pa se vratio u Zadar. Sljedeća postaja bio je HKK Široki s kojim je osvojio duplu krunu u Bosni i Hercegovini.

Uspješno je nosio dresove ljubljanske Olimpije i Krke s kojom je osvojio naslov prvaka Slovenije i slovenski Superkup. Slijede sezone u Zagrebu, litavskom Lietkabelisu i Zadru.

U sezoni 2018/19 nastupio je za tri kluba: Jazine, Hermas Analiticu, a potom i Cedevitu. Posljednja postaja prije Sonik Puntamike bila mu je Šibenka.

Uz ovih 11 klupskih trofeja valja spomenuti i jedan reprezentativni, zlatno odličje s Mediteranskih igara u Pescari.

– Ulazim u svoju devetnaestu profesionalnu sezonu. I dalje imam snažan motiv za igrom. Priključio sam se treninzima Sonik Puntamike i kroz komunikaciju s trenerom Hrvojem Vlašićem, a potom i s predsjednikom Mirkom Jošićem uvidio da nam se interesi podudaraju. Igram, što je najvažnije, i to u svom gradu, što mi je također bila želja. Istina je da se nazire kraj igračke karijere, no vjerujte dat ću sve od sebe da ona potraje. A nakon košarke, opet košarka. Cijeli život sam u njoj i uz trenersku licencu i dalje se vidim u košarkaškoj dvorani, izjavio je novi igrač Sonik Puntamike Jakov Vladović.

Zadovoljan je i trener Hrvoje Vlašić.

– Veselim se ovom potpisu. Dobili smo iskusnog igrača koji će nam pomoći u igri, ali i u svlačionici. Jedan je od onih koji će ove mlade dečke usmjeriti, dati im podršku, podučiti….Od prvog treninga pokazao je veliku ozbiljnost u radu, potpuno je unutra i diše za momčad, naglasio je Vlašić.

Nakon Marina Vručinića, Lovre Runjića i Sandra Rašića, Vladović je četvrto pojačanje zadarske momčadi za novu sezonu HT Premijer lige.

Foto: Šime Zelić/ Sonik Puntamika

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...