Sanjali ste bivšeg? Podsvijest vam želi poručiti nešto što baš i ne biste očekivali, to nikako nije bezazleno

Postoji nekoliko neočekivanih razloga zbog kojih sanjate svoju bivšu ljubav, i to s podjednako neočekivanim značenjem.

Jeste li ponovno sanjali bivšu ljubav iako znate da ste ih preboljeli? Takvi snovi dolaze i odlaze, ali uglavnom nemaju ono značenje koje vam prvo pada na pamet.

Osim ako ste nedavno prekinuli vezu, mala je vjerojatnost da sanjate bivšu ljubav zato što vam nedostaje ili zato što još uvijek gajite osjećaje prema njima, piše MindBodyGreen. Ako često imate takve snove, vaša podsvijest vam nešto želi poručiti.

Ovo su tri neočekivana razloga zbog kojih sanjate bivše partnere i njihova značenja.

1. Preboljeli ste ih, ali rane su ostale

Čak i ako ste preboljeli bivšu ljubav, još uvijek vas mogu boljeti neke rane. Primjerice, ako je prekid bio težak ili je netko od vas izgovorio neke bolne stvari.

Što učiniti?

Obratite pozornost na to što se događa u snovima i koje emocije osjećate. Opišite san na papiru i identificirajte emocije. Potražite uzorke u snovima koji će vam otkriti s kakvim se ranama još uvijek borite kako biste započeli proces oporavka.

2. Osjećate poznatu emociju

Ponekad je san o bivšoj ljubavi odraz trenutnih osjećaja u vašem životu, a manje odraz prošlih odnosa. Možda sada osjećate neku emociju koja vas podsjeća na nešto što ste osjećali dok ste bili u vezi s njima.

Što učiniti?

Promislite o danima prije tog sna i pokušajte prepoznati emocije koje ste tada osjećali. Primjerice, ako ste se osjećali duboko neshvaćeni kada ste prekinuli, osjećate li se tako i sada? Podsjeća li vas netko na to kada ste se s bivšim partnerom osjećali neshvaćeno? Povezivanje ovih situacija pomoći će vam da se pozabavite osjećajima koji vas kopkaju.

3. Trebate poraditi na svojim granicama

Još jedan neočekivani razlog zbog kojeg sanjamo bivše može biti i nestanak zdravih granica. Ako ste se borili s granicama dok ste bili u vezi, možda se opet pojavljuje isti obrazac. Primjerice, jeste li u prošloj vezi premalo brinuli o sebi i tražili dopuštenje za stvari koje su vam bili potrebne ili niste mogli reći ‘ne’? Vaši snovi vas mogu podsjetiti da pripazite na održavanje zdravih granica u svojim sadašnjim odnosima.

Što učiniti?

Razmislite o granicama koje ste trenutno postavili u vezama ili na poslu. Upitajte se gdje vam granice ne koriste. Slijedite bilo kakav osjećaj nezadovoljstva jer vas to usmjerava prema području u kojem trebate redefinirati odnose i postaviti nove granice.

Zaključak

Ponekad sanjamo bivše ljubavi iako smo ih preboljeli. Umjesto da mislimo da su ovakvi snovi buđenje starih strasti, oni mogu biti poziv na rast i zacjeljivanje rana. Kada pristupimo ovim snovima iz znatiželje, a ne straha, moći ćemo otkriti dublje značenje ispod površine.

Jednom kada saznamo značenje, snovi nam se prestaju vraćati.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...