Sirani Gligora nagrade s dva prestižna svjetska natjecanja, na Great Taste Awardsu Paškom siru dvije zvjezdice

U ovoj godini Sirana Gligora prisustvovala je na dva natjecanja u svijetu sirarstva i prehrambenih proizvoda – World Championship Cheese Contest održanom u Wisconsinu i Great Taste Awardsu. WCCC je održan na proljeće 2020. i nagrađeni su sljedeći sirevi:

Najbolji u klasi – Dinarski iz vinskog dropa

Druga nagrada – Žigljen iz maslinove komine

Druga nagrada – Likotin

Treća nagrada – Kordunski sir

Treća nagrada – Kolan iz vinskog dropa

Na Great Taste Awardsu 2020, Gligorin Paški sir nagrađen je s dvije zvjezdice, a Kozlar iz maslinove komine s jednom zvjezdicom.

Ovime smo potvrdili kontinuitet kvalitete Paškog sira i afiniranih sireva jer je Likotin afiniran u komini masline prošle godine osvojio maksimalne tri zvjezdice.

Ovo natjecanje (GTA) je osnovano 1994. godine, a poznato je i kao pečat izvrsnosti, Guild of Fine Food’s Great Taste Award nagrađuje iznad svega okus, a svi se proizvodi prije kušanja uklanjaju iz pakiranja. Ove je godine bilo prisutno 144 sudaca, a među njima su; kritičari hrane, kuhari, ugostitelji, kupci na malo, proizvođači, gastro novinari, novinari i influenceri. Svi navedeni odlučili su koji proizvodi zaslužuju jednu, dvije ili tri zvjezdice.

Ove godine prijavljeno je više od 12700 proizvoda, nagrađena su 5294 proizvoda.

Iz Hrvatske je pored Sirane Gligora sudjelovalo još 7 predstavnika, a valja izdvojiti Varžak medove Mediterra i Volim Ljuto čije proizvode možete pronaći u Gligora trgovinama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...