Sonik Puntamika kod Škrljeva: “Vrlo neugodna i agresivna momčad, no na put ne idemo s bijelom zastavom”

Košarkaši Sonik Puntamike novu sezonu HT Premijer lige otvaraju u subotu 19. rujna u Čavlima, u dvorani Mavrinci, gdje ih očekuje susret prvog kola protiv momčadi Škrljeva.

– Škrljevo je dobra momčad s kontinuitetom igranja HT Premijer lige. Imaju vrlo dobrog centra Arkima Martina Robertsona, pojačali su se na poziciji razigravača s Adnanom Arslanagićem i Tonijem Jelenkovićem, tu je još nekoliko pojačanja poput Jure Gunjine, Ivana Vrgoča i Marija Rajčića, pa rekonvalescent Josip Barnjak. Naglašavam kako su vrlo neugodna i agresivna momčad, posebice kada igraju doma. Mi s druge strane krećemo u prvenstvo bez Jakova Vladovića i Marina Šarlije koje valja čekati još neko vrijeme. Imamo dosta oscilacija u igri, od odličnog do lošeg i obrnuto. Tu liniju moramo izravnati, smanjiti propadanja koja nam se događaju. Nema dvojbe da ova momčad Sonika ima kvalitetu, no još uvijek nije sve optimalno. Ipak, ne idemo na put s istaknutom bijelom zastavom. Sigurno je da ćemo tražiti svoju šansu, a ona će nam se ukazati ako uspješno odgovorimo na agresivnost domaćina, rekao je uoči susreta trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.

Predsjednik kluba Mirko Jošić prije svega želi mirnu sezonu.

– Ulazimo u sezonu izazova. Najveća želja mi je da košarka i svi mi koji radimo u njoj odnesemo pobjedu u borbi protiv pandemije i da lopta ove sezone ne stane. Ne želim pred momčad stavljati nikakve imperative i stvarati dodatne pritiske. Neka sezona bude, prije svega zdravstveno, a onda i rezultatski mirna. Naš osnovni cilj je igrati i kroz igru osigurati nastavak kontinuiteta egzistiranja u elitnom razredu hrvatske košarke, naglasio je Jošić.

Utakmica se igra u subotu 19. rujna s početkom u 19 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...