Španjolski avioprijevoznik prekida promet s Hrvatskom, ostajemo bez leta za Barcelonu

Španjolska niskotarifna aviokompanija uskoro će prekinuti redovno prometovanje na linijama iz Rima i Barcelone prema odredištima u Hrvatskoj. Iako je kompanija najavila dva leta tjedno na većini svojih linija kroz cijeli rujan, to se ipak neće dogoditi, javlja Croatian Aviation.

Vueling u ovogodišnjem ljetnom redu letenja prometuje prema tri hrvatske zračne luke; Dubrovniku, Splitu i Zagrebu. Dok su linije prema Dubrovniku i Splitu krenule prometovati značajno ranije, promet prema Zagrebu obnovljen je tek prije nešto više od mjesec dana.

Vuelingova linija Barcelona – Zagreb jest ujedno i jedina direktna veza između ova dva grada te prometuje svega jednom tjedno. Tako će i ostati do kraja ovog mjeseca, a posljednji let na ovoj liniji najavljen je za subotu, 26. rujna. Nakon navedenog datuma opcije direktnog leta između Barcelone i Zagreba više neće biti. Vueling je vrlo kasno i s minimalnom tjednom frekvencijom pokrenuo ovu liniju, te na njoj neće prometovati u listopadu, što je ranije bilo sasvim normalno.

Linija Barcelona – Dubrovnik ostaje u prometu dva puta tjedno kroz cijeli rujan, svakog utorka i nedjelje, do 29. rujna. Kompanija trenutno nudi letove i u listopadu, no postoji vjerojatnost da će isti biti otkazani.

Druga linija Vuelinga prema Dubrovniku, Rim – Dubrovnik, također je trebala prometovati dva puta tjedno u rujnu no kompanija je otkazala jedan let tjedno kroz cijeli mjesec pa zrakoplovi na ovoj liniji prometuju samo nedjeljom. Posljednji let ove sezone najavljen je za nedjelju, 20. rujna.

Na liniji Barcelona – Split također ima određenih promjena. Naime, ova je linija najavljena kroz cijeli rujan dva puta tjedno, svakog utorka i subote, no kompanija je na ovoj liniji otkazala određene polaske (utorak, 15.09., subota, 26.09.). Daljnje redukcije su također moguće, a prvenstveno ovise o stanju bookinga. Zadnji let najavljen je za utorak, 29. rujna.

Linija Rim – Split također bi trebala prometovati do 29. rujna, dva puta tjedno, svakog utorka i subote. Na ovoj je liniji za sada otkazan jedan polazak (utorak, 22.09.).

Vueling će s krajem rujna završiti s redovnim operacijama prema Hrvatskoj za ovu ljetnu sezonu. Croatia Airlines nastavlja prometovati prema Rimu, čime još uvijek postoji opcija direktnog leta iz Splita, dok let iz Zagreba prema Rimu ima jedan stopover, upravo u Splitu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...