Stožer donio dvije nove odluke, jedna se odnosi na cijelu Hrvatsku

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dvije nove odluke o mjerama koje se uvode zbog koronavirusa.

Jedna se odluka odnosi na Krapinsko-zagorsku županiju te na pojačanu kontrolu u sustavu socijalne skrbi.

Na prijedlog Stožera Krapinsko-zagorske županije Stožer je donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Krapinsko-zagorske županije u trajanju od 15 dana.

Također, Stožer je reagirao na prijedloge županijskih stožera i Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama drugih ranjivih skupina te je donio i Odluku o nužnoj mjeri pojačane kontrole provođenja Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi, kojom se ponovo angažiraju timovi koji će kontrolirati kako se provodi navedena Uputa.

Stožer je najavio i kako će se sutra ujutro održati sastanak Stožera civilne zaštite RH sa županijskom načelnicima civilne zaštite te pročelnicima i voditeljima službi civilne zaštite, javlja Index.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...