Unatoč pandemiji Zadar zadržava liniju za Beč u sezoni 2021.

Austrijska nacionalna kompanija Austrian Airlines objavila je svoj red letenja za listopad. Kompanija će do sredine listopada prometovati prema tri hrvatske zračne luke; Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Kako nam je potvrđeno iz ove aviokompanije, zbog ograničenja u putovanju kompanija je ipak odlučila smanjiti broj tjednih letova prema Hrvatskoj te ranije završiti s prometovanjem prema Splitu. Podsjećamo, Austrian je ove ljetne sezone pokrenuo liniju Beč – Zadar koja je bila u prometu do sredine rujna.

Pandemiji unatoč, u kompaniji su zadovoljni rezultatima ove linije i planiraju da se na njoj nastaviti prometovati i u ljetnoj sezoni 2021. godine.

Linija Beč – Split u ljetnom redu letenja prometovala je šest puta tjedno, svakog dana osim utorka. Iako je Austrian planirao prometovati na ovoj liniji kroz cijeli listopad, zbog restrikcija i niske potražnje zadnji let bit će ranije nego što je to bilo planirano – 10. listopada. Od 1. do 10. listopada ova linija će biti u prometu tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom u popodnevnim satima.
Iz Beča se za Dubrovnik također prometovalo šest puta tjedno u ovoj ljetnoj sezoni, a ova linija će biti u prometu do samog kraja ljetnog reda letenja – 23. listopada. Od 2. do 5. listopada najavljena su četiri leta tjedno, ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom, od 11. do 18. listopada letjet će se dva puta tjedno, petkom i nedjeljom, a od 19. do 23. listopada najavljena su dva leta tjedno, ponedjeljkom i nedjeljom.

Austrian najavljuje promjene i na liniji Beč – Zagreb. Iako je ova linija trebala prometovati šest puta tjedno u rujnu, kompanija je zbog slabe potražnje vrlo često otkazivala određene polaske. Iz tog je razloga došlo do redukcije u broju tjednih letova na liniji, pa će Austrian povezivati Beč i Zagreb četiri puta tjedno u listopadu, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje. Letovi su najavljeni u popodnevnim satima.

Austrian je u ljetnom redu letenja prethodnih godina prometovao prema Splitu i Dubrovniku svakodnevno, koristeći često svoje najveće zrakoplove iz Airbus obitelji (A321), dok je na liniji Beč – Zagreb prometovao i do tri puta dnevno. Jedina linija koja bi u ovogodišnjem zimskom redu letenja trebala biti u prometu jest upravo Beč – Zagreb, no broj tjednih letova još uvijek nije siguran, pa ćemo plan aviokompanije za ovu liniju u zimskim mjesecima objaviti sredinom listopada.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...