UŽAS U OKOLICI ZADRA Zlostavljao suprugu, a punca izbo skalpelom po trbuhu i glavi

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je kako je zbog nekoliko kaznenih djela ispitan 27-godišnjak kojemu je određen istražni zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 13. rujna 2020. ispitalo hrvatskog državljanina (1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona, kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. stavku 2. i 3. KZ-a, kaznena djela protiv života i tijela i to tjelesnom ozljedom iz čl. 117. stavku 1. i 2. KZ-a i kazneno djelo teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju iz čl. 118. stavku 1. i 2. KZ-a u vezi s člankom 34. KZ-a, sve u vezi s člankom 51. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 27-godišnjak od 2016. godine do 12. rujna 2020. u Zadru i jednom mjestu u okolici, iako svjestan da svojim ponašanjem ponižava i ugrožava svoju suprugu, te u cilju da kod nje izazove osjećaj straha, vrijeđao ju i bio fizički nasilan te joj prijetio. Osnovano se sumnja i da je 20. lipnja 2020., u cilju da izazove osjećaj straha kod supruge, uputio joj ozbiljne prijetnje koje su kod oštećenice izazvale osjećaj straha za vlastiti život i za život članova njezine obitelji.

Osnovano se sumnja da je 12. rujna 2020. došao vozilom do obiteljske kuće oštećenice u jednom mjestu u okolici Zadra i, u cilju da tjelesno ozlijedi brata oštećenice, izvadio skalpel i njime zamahivao prema oštećeniku te ga porezao u predjelu ruku i udarao šakom po glavi prijeteći mu. Nakon što je iz kuće izašao otac oštećenice te stao između osumnjičenika i svog sina, osumnjičenik je, osnovano se sumnja, s ciljem da oca teško tjelesno ozlijedi, skalpelom ga porezao u predjelu trbuha, lijevog uha i ruke, prijeteći pritom obojici oštećenika. U daljnjem postupanju osumnjičenika su spriječili policijski službenici koji su došli na mjesto događaja.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...