Vir je i službeno hrvatski turistički rekorder; Kapović: “Na prvom smo mjestu u čak tri kategorije!”

U razdoblju od siječnja do kolovoza 2020. ostvareno je 6,8 milijuna dolazaka, što je 41 posto razine prometa u odnosu na 2019. te 47,5 milijuna noćenja, što je 53 posto razine prometa u odnosu na 2019.

Najposjećenije destinacije su Vir, Rovinj, Medulin, Crikvenica i Poreč.

Prvi čovjek Vira, Kristijan Kapović kazuje nam da Vir najbolja ovogodišnja destinacija u čak tri kategorije.

U čak pet kategorija smo u TOP 10 Hrvatske. Na prvom mjestu smo u njih tri: ostvareni ukupni turistički promet po noćenjima (komercijalni i nekomercijalni smještaj, domaći i strani gosti), turistička noćenja domaćih gostiju (komercijalna i nekomercijalna noćenja) te nekomercijalna turistička noćenja (kuće za odmor, vikendice…). Osmi smo u Hrvatskoj po ostvarenim stranim turističkim noćenjima (komercijalni i nekomercijalni smještaj) te 10. po noćenjima ostvarenim u obiteljskom smještaju (komercijalne ville-apartmani, domaći i strani gosti), s ponosom će Kapović.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...