Viranin dr. Silvio Bašić imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva

Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom dijelu sjednice razriješila je i imenovala niz novih te potvrdila stare državne tajnike, a od 42 mjesta državnih tajnika jedno je pripalo uglednom liječniku i vrhunskom medicinskom znanstveniku s otoka Vira, prof. dr. sc. Silviju Bašiću, dr. med. Viranin dr. Bašić pročelnik je Zavoda za neurologiju u Kliničkoj bolnici Dubrava, a njegovim je imenovanjem otok Vir prvi put dobio državnog tajnika u Vladi RH, odnosno Ministarstvu zdravstva.

– Prvi sam Viranin izabran za državnog tajnika, ali se nadam kako neću biti posljednji – kratko nam je kazao dr. Bašić dan nakon imenovanja. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, magistrirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Splitu, a na usavršavanjima dr. Bašić je bio u Zürichu, Grenobleu, Seattleu i Lyonu.

Pored dr. Bašića koji je Viranin, s otoka dolaze još dvoje državnih tajnika, odnosno riječ je o poznatim virskim vikendašima – Velimiru Žuncu u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Nataši Mikuš Žigman u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...