Vozač Liburnije: “Učenici mi znaju reći puši k****, moj tata će ti srediti otkaz! A samo ih upozoravamo radi maski”

Povodom navodnog incidenta koji se jučer dogodio na putu iz Vira u Zadar, u kojem je prema svjedočenju srednjoškolke vozač Liburnijinog autobusa urlao na njezinu kolegicu koja je za vrijeme vožnje, iako protivno pravilima, skinula masku zbog zdravstvenih poteškoća koji su nastupili kao posljedica gužve i vrućine, razgovarali smo s Tomislavom Bubićem, našim sugrađaninom kojeg mnogi znaju kao glazbenika iz popularne grupe Vista, a koji trenutno i sam radi na spomenutoj ruti.

S učenicom se nedvojbeno slaže u jednom – gužve su nesnosne i distancu je u većini slučejeva nemoguće održavati. Ipak, ponašanje nekih mladih ljudi prelazi granice dobrog ukusa i odgoja.

Tomislav je i sam tijekom jutrošnje smjene morao upozoriti jednog učenika da stavi masku, isto je jučer učinio i njegov kolega koji se našao na udaru medija nakon prozivki.

Ne znam sve okolnosti događaja, ali siguran sam da kolega nije bio neuljudan. Bole me neistina i izmišljotine, ne želim da nas se nepravedno etiketira. Kao i druge kolege upozoravam one koji ne stavljaju ili skidaju masku kada uđu u vozilo. Prema odluci Stožera civilne zaštite, ne smijem pokrenuti autobus ako svi putnici ne poštuju pravila. Uostalom, ako kontrola za vrijeme vožnje nađe putnike bez maske, firma će meni osobno skinuti 500 kuna s plaće u vidu kazne, priča nam Bubić koji je susreo s više degutantnih reakcija srednjoškolaca nakon što ih je opomenuo zbog nepoštivanja odredbi.

Ima onih koji ljubazno kažu, može, oprostite, stavit ću je, a ima i nekih koji ti kažu što oćeš, puši k**** majmune, tu si da voziš, moj će ti tata srediti otkaz, ovdje ste svi došli preko veze… Za te koji misle i govore da smo zaposleni preko veze, volio bih napomenuti da sam diplomirani ekonomist, a radim kao vozač autobusa, u Hrvatskoj smo i to je naša realnost!, kazuje Tomislav čiji je posao, u ovo za sve nas ludo vrijeme prepuno nekih novih normi kojima smo se dužni prilagoditi, itekako nezahvalan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...