Vukoša želi u Glavni odbor: “Feministkinja sam, socijalistkinja i antifašistkinja”

Za člana Glavnog odbora SDP-a na predstojećim unutarstranačkim izborima, iz naše se županije prijavila i Danijela Vukoša.

Vukoša je gradska vijećnica i predsjednica Foruma žena SDP-a koja je u svom obrazloženju navela da je feministkinja i antifašistkinja te da se bori za prava onih koji žive od svog rada.

– Radnica sam, socijalistkinja, sindikalistkinja, antifašistkinja i feministkinja. Kao radnica i socijalistkinja borim se za prava radnika i radnica da dostojanstveno žive od svoga rada – ljudsko pravo na 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati dokolice; za besplatno i svima dostupno javno zdravstvo i obrazovanje ( od vrtića do fakulteta ), borim se za slobodno sindikalno udruživanje i suradnju sa sindikatima i civilnim udrugama te lijevim intelektualcima. Kao antifašistkinja štitim tekovine antifašističke borbe i borim se protiv svake pojave fašizma u našem društvu. Kao feministkinja borim se za prava žena i rodnu ravnopravnost, za prava LGBT osoba i svih marginalnih skupina.
Promoviram zelene politike i održivi razvoj. Moj SDP je stranka demokratskog socijalizma; otvoren, uključiv, odgovoran svojim članovima i članicama, simpatizerima i simpatizerkama te društvu u cjelini. Moj SDP je stranka koja promovira i živi jednakost, solidarnost, socijalnu pravdu i toleranciju, napisala je, između ostalog, Vukoša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...