Zadarski novinari zbog diskriminacije pisali Žilavcu: “Ne možete nas svrstati u isti koš s ostalim klubovima”

Glasnogovornik KK Zadra jučer je poslao obavijest zadarskim novinarima koji prate sportsku scenu u kojoj ih obavještava kako će za utakmicu sa Šibenikom koja je na rasporedu ove nedjelje, a slijedom epidemiološke situacije, odobriti tek 10 akreditacija za novinare i četiri za fotografe.

Iako su se gotovo svi složili da u Krešinom domu ima dovoljno mjesta za sve novinare zainteresirane za praćenje nadolazećih utakmica te da se košarkaška dvorana na Višnjiku ne može izjednačiti sa onima kluba iz Šibenika ili Gorice, predmet srdžbe izvazvao je dio poruke Josipa Begonje u kojem stoji kako prednost pri akreditiranju imaju nacionalni mediji.

Slijedom ove odluke HKS-a, a koju je naš klub bezraspravno prihvatio, na adresu direktora Željka Žilavca, danas je proslijeđen dopis kojeg, u ime ostalih kolega, potpisuje Željko Kapelari, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara – sekcije Zadar.

– Dužni smo reagirati na obavijest koju smo zaprimili danas od strane službenog predstavnika za medije Košarkaškog kluba Zadar, a vezano za akreditiranje novinara za domaće utakmice Kluba. Prema protokolu HKS-a, prednost pri akreditiranju imaju nacionalni mediji, što držimo apsolutno neprihvatljivim, diskriminatornim, a u konačnici i neizvedivim, jer nigdje ne postoji jasna klasifikacija medija na nacionalne i druge, stoji između ostalog u dopisu.
Složni su i da dvorana ima mjesta za prihvat puno većeg broja novinara, pa i gledatelja.

– Košarkaški klub Zadar ni po interesu medija, a naročito po uvjetima u dvorani „Krešimir Ćosić“, ne može se svrstati u isti koš s ostalim klubovima. Nedavno smo bili svjedoci završnom turniru rukometne SEHA lige na Višnjiku, koja se igrala čak uz prisutnost ograničenog broja gledatelja, gdje je broj medijskih predstavnika bio kud i kamo veći od spomenutih 10 novinara i 4 fotografa, koliko je propisano protokolom HKS-a. A organizacija spomenutog događaja čak i javno pohvaljena od strane Stožera civilne zaštite Zadarske županije, piše u dopisu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...