Antena Zadar i dalje najslušaniji zadarski gradski radio

Kako je iza nas drugi kvartal mjerenja slušanosti radio postaja, tako je naš radio kojeg slušate na 97,2 MHz ponovno najslušaniji u svim ciljanim grupama slušatelja naše HOT AC glazbene orijentacije.

Najslušaniji smo tako na razini grada Zadra u skupini od 12 do 49 godina, a posebno nas veseli kako je u prosjeku za 3 posto porastao dnevni doseg našeg slušateljstva, uključujući podjednako i radne dane i dane vikenda, pa je tako dnevni doseg slušatelja na razini grada iznad 33 posto, na tržištu na kojem djeluju postaje koje su redom sve od nas starije za minimalno 15 godina rada, na tržištu na kojem se službeno čuje 20-tak postaja.

I na razini županije u posljednjem statističkom kvartalu u prosjeku bilježimo porast publike za više od 2 tisuće slušatelja, dok se na gradskom području, primjerice, smanjila razlika u broju slušatelja između dobnih skupina od 20 do 34 i one od 35 do 49 godina.

I dalje smo najslušaniji među zaposlenom populacijom koja ima prosječna primanja, a radio nešto više slušaju u automobilu nego kod kuće.

Zanimljivo je za istaknuti kako u prosjeku za 3 tisuće slušatelja povećana slušanost jutarnjeg programa.

Što se tiče slušanosti putem DAB+ nacionalne mreže, osim redovitih poziva slušatelja, i dalje jedan veliki minus ide na račun svih aktera uključenih u priču s DAB+ odašiljanjem u našoj zemlji – Ministarstvu kulture i medija, HAKOM-u, Agenciji za elektroničke medije te Odašiljačima i vezama, jer do sada u tri godine eksperimentalnog emitiranja DAB+ signala u Hrvatskoj (koje završava 15.11.) nije napravljena nikakva statistika slušanosti ove platforme.

Dodajmo ovome kako je istraživanje koje provodi De Facto produkcija d.o.o. rađeno na uzorku od 700 osoba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...