Dali otkaze, sina ispisali iz škole i krenuli na put oko svijeta, uživali i u Zadru

Učiteljica Chloe (27) i informatičar Jay Hammond (28) iz Essexa u Velikoj Britaniji prvo su u veljači ove godine dali otkaze na stalnim i sigurnim radnim mjestima, zatim su prodali sve što su posjedovali i ispisali sina Olivera (8) iz škole, da bi na kraju svega s iznosom od 150.000 funti krenuli u avanturu života – na put oko svijeta, piše Jutarnji list.

– Bili smo vrlo mladi kad smo dobili dijete i logičan sljedeći korak nakon roditeljstva bio je započeti štednju i osigurati si stabilan dom.

Međutim, nakon što smo u proljeće 2019. uzeli mjesec dana odmora kako bismo istražili i upoznali jugoistočnu Aziju, potpuno nas je obuzela ‘putnička groznica’ – odlučili smo da želimo stalno putovati, zbog čega je naša želja za kupnjom vlastite kuće do daljnjega stavljena na čekanje – kažu supružnici.

Par je sljedećih godinu dana proveo smišljajući kako ostvariti svoj san. Na šest mjeseci preselili su se kod Chloeinih roditelja kako bi na najmu stana uštedjeli što više novca. Prodali su sve osim nekolicine sentimentalnih predmeta, a Jayju je, otkrivaju, bilo osobito teško zauvijek se oprostiti od omiljenog računala i igrica.

Hammondovi su se prvotno željeli vratiti u Aziju, no planove im je poremetila pandemija koronavirusa. Nakon nekoliko frustrirajućih mjeseci koje su morali provesti u lockdownu u Velikoj Britaniji, odlučili su barem putovati Europom.

U srpnju su krenuli u Italiju, iz koje su stigli u Hrvatsku – i to na čak šest tjedana!

Posjetili su Dubrovnik, Split, Zadar i Nacionalni park Krka, a sljedeća destinacija im je Grčka, gdje planiraju ostati pet tjedana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...