Djevojčica s Downom željela pojesti pizzu, izbacili ih jer im “kvare reputaciju lokala”!

Društvenim mrežama dijeli se priča gospođe Nade koja je s kćerkicom prijateljice izbačena iz kafića u centru grada. Konobar im je zbog činjenice da djevojčica ima Down sindrom kazao kako narušavaju reputaciju mjesta i zamolio ih da se udalje. Diskriminacija nesvojstvena zdravom razumu i 21. stoljeću razbijesnila je javnost.
Kako bismo saznali je li priča istinita, obratili smo se Suzani Periši, predsjednici Udruge za Down sindrom Zadarske županije.

I sama sam na Facebooku podijelila ovo iskustvo i želim napomenuti da sam prvi put u 16 godina javno istupila na taj način. U prvom momentu nisam mogla vjerovati da je to istina, raspitivala sam se, zvala, bilo me strah da netko nije nešto nadodao ili krivo interpretirao, ali ne. Ispalo je da je gospođa došla u ugostiteljski objekt s djetetom koje ima Down sindrom i da je izbačena zbog njegovog hendikepa. Cijelu sam noć proplakala zbog toga, stavite se u kožu djeteta koje je došlo pojesti pizzu i netko ga tjera vani, kaže Suzana koja je oduševljena kako su Zadrani reagirali.

Građani su reagirali odlično i zbog toga mi je baš drago. Čitam neke od komentara u kojima se poziva na linč, ne daj Bože, mi zaista ne želimo da se išta dogodi vlasniku tog lokala, ali ovakvim se događajima treba stati na kraj. Kako, još uvijek ne znamo. Gospođa iz ove priče je igrom slučaja odvjetnica i možda će i ona sama pokrenuti pravne korake, zaključuje Suzana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...