DRUGA POBJEDA ZADRANA Sonik dva puta “lomio” i na kraju slomio Analitičare

Sonik Puntamika je u 3. kolu HT Premijer lige u Jazinama pobijedila momčad Hermes Analitice 89-80 i ostavila ih prikovane za dno poretka s tri poraza u tri susreta.

Zadranima je ovo druga pobjeda s kojom mogu mirnije krenuti u nastavak sezone, a raspored im nije nimalo ugodan (gostovanje kod Furnira, domaći susret sa Splitom, gostovanje kod Zaboka, gradski derbi sa Zadrom…).

Hermes je dobro ušao u utakmicu I poveo 11-15, ali tada motore pali iskusni Teo Petani koji povezuje tri trice i pokreće zadarski stroj. Da Analitičari već tada nisu potonuli zaslužan je Ante Krapić koji je na Petanije tri odgovorio sa svoje dvije trice pa je nakon prve četvrtine rezultat bio 23-20 za Puntamičane.

U drugoj četvrtini Sonik nastavlja rasti, nakon Rašićeve trice odvaja se na +9 (32-23), a u nekoliko navrata ima i 13 poena viška. Posljednji puta bilo je to pri rezultatu 45-32 dvije i pol minute prije velikog odmora. Hermes je ipak u završnici došao do zraka te se tricom Ivana Svobode vratio u igru (47-40). Sjajni Tomislav Cvitković svojim je 22. poenom zaokružio prvo poluvrijeme (49-40).

Po povratku iz svlačionica Zagrepčani su opet imali bolje i čvršće otvaranje te se prišuljali na samo pet poena minusa (51-46). Sandro Rašić je novom tricom dao svojoj momčadi malo zraka (54-46), no Hermes je djelovao vrlo razigrano te je u 25. minuti tricom Filipa Kordića i bacanjima Bruna Perića stigao do 58-55. Marino Šarlija zadržao je s dvije minijature Zadrane u tim trenutcima glavom iznad površine vode, a Hermes propustio dvije prilike za izjednačenje.

Kaznili su to Puntamičani serijom 7-0 koju je tricom otvorio Dino Palčić, bacanjima nastavio Rašić, a polaganjem iz kontre zaokružio Filip Jošić za okruglih +10 (71-61).

U zadnju dionicu ušlo se rezultatom 71-62, a na njenom su početku obje momčadi izmorene obrambenim zadacima napadački ‘disale na škrge’. Slijede prijelomni trenutci utakmice. Jošić, Lovre Runjić i Rašić povezuju tri zadarske trice i dovode Puntamiku na nedostižnih 20 poena viška (82-62).

Čulo se na time-outu Analitičara koji je uslijedio: ‘Nije još gotovo!’, no unatoč silnom trudu i borbi do zadnje sekunde vrijeme je za Zagrepčane iscurilo nakon Rašićeve trice u 35. minuti. Do kraja su tek uspjeli ublažiti poraz (89-80).

Kod Sonik Puntamike najefikasniji je bio Tomislav Cvitković s 26 poena (7 skokova). Petani ih je za 20 minuta igre postigao 17, Rašić 15 uz 7 skokova, a Šarlija u prvoj utakmici nakon gotovo godinu dana pauze 10.

U redovima Hermesa Krapić je postigao 20, Svoboda 17, a Kordić 11.

U 4. kolu Puntamika gostuje kod Furnira, a Hermes kod Šibenke.

Hrvoje Vlašić –  trener Sonik Puntamike:

– Važna pobjede protiv momčadi koji igra dobro, ali se nije na vrijeme posložila. Praktički smo dva puta morali dobivati utakmicu. Bilo je puno grešaka. Mladi smo, bit će još oscilacija, ali ono što je sada najvažnije je pobjeda.

Tomislav Cvitković – igrač Sonik Puntamike:

– Pobjeda nas je vratila u život. Naporno smo radili i dobro se pripremali i zaslužili ju. Imali smo dobre periode igre i trebamo se truditi da ih bude što više. Na kraju smo malo pali, ali mladi smo i to je normalno. Idemo se malo odmoriti, nastaviti s dobrim radom i po pobjedu u Dubravu.

Zvonimir Mravak – trener Hermes Analitice:

– Čestitke Soniku na pobjedi. Mi smo dobro otvorili susret, ali nam se događaju te crne rupe, propadnemo, odemo na -15 i onda se teško vraćati. Stigli smo na samo -3, napravili faul u napadu nakon čega je Puntamika opet napravila razliku. Tražit ćemo svoje šanse u utakmicama koje dolaze.

Ante Krapić – igrač Hermes Analitice:

– Zaslužena pobjeda Sonika. Dva puta smo se vraćali, za treći povratak nismo imali snage. Čestitke Puntamici, bili su bolja momčad.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...