Entuzijasti pobijedili prvoligaša KK Jazine-Zadar II u drugom kolu Kupa “Krešimir Ćosić”

U drugom kolu Kupa “Krešimir Ćosić”, igrači Marija Pešuta ostvarili su jako bitnu pobjedu protiv prvoligaša KK Jazine-Zadar II rezultatom 86:83.

Budući da se radi o razvojnoj ekipi KK Zadra koju većinom čine juniori uz mlađe seniore, predvođenom Filipom Vujičićem te Filipom Paponjom, znalo se da neće biti lako. Radi se o mladim, talentiranim igračima koji mogu 40 minuta igrati visokim tempom.

Na otvaranju utakmice osjetilo se malo nervoze, što je i razumljivo s obzirom da je to za nas bila prva utakmica u sezoni i puno je nepoznanica. Međutim, raspoloženi povratnik Paolo Marčev i Ivan Bašić osiguravali su mirnoću i nakon prve četvrtine rezultat je bio 20:18 za Diadoru.

U drugoj četvrtini Entuzijasti su podignuli tempo, ali mlada ekipa Jazina se nije predavala te na krilima Vujičića odlaze na predah zaostatkom od samo -4, bilo je 43:39.

Sjajno otvaranje drugog poluvremena, ponajviše u obrambenom dijelu, rezultiralo je prvom dvoznamenkastom prednošću na utakmici te na kraju četvrtine visokih +13 za Diadoru, 64:51. Ta prednost se održavala sve do 4 minute prije kraja kada je zonski presing Jazina urodio plodom, nekoliko izgubljenih lopti na našoj polovici te par lakih poena i Jazine su došle na samo -4, malo više od minute do kraja.

Međutim, ipak je na kraju prevladalo iskustvo te su igrači Marija Pešuta relativno mirno priveli utakmicu kraju. Bila je ovo timska pobjeda što dovoljno govori podatak od ukupno 30 asistencija.

Najbolji strijelac bio je Paolo Marčev sa 24 poena (šut 8/10) i 7 skokova, slijedili su ga Toni Vidaić sa 11 poena i 12 skokova, Roko Butić je pridodao 13 uz 3 skoka, te sjajni „Bašo“ sa 6 poena i 9 asistencija. Valja istaknuti sjajnu utakmicu debitanta Anthony Bauera koji je za samo 12 minuta na parketu postigao 10 koševa!

Nije bilo lako, ali pobjeda je tu i to je ono najbitnije. Veseli nas što je na momente ekipa djelovala sjajno i nadamo se da će samo rasti kako sezona bude prolazila. Sljedeća utakmica je već u subotu, kada u trećem kolu Krešinog kupa dočekujemo KK Sukošan. Utakmica je na rasporedu u 12:30 u dvorani Jazine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...