FOTO Nogometno igralište na Višnjiku dobilo novi umjetni travnjak, uskoro i dovršavanje svlačionica

Završeni su radovi na zamjeni travnate površine na velikom nogometnom igralištu u Športskom centru Višnjik. Ovo je igralište u sklopu Višnjika jedna od većih sportskih i rekreativnih infrastrukturnih površina koja je podvrgnuta nužnim zahvatima svekolike obnove.

– ŠC Višnjik ovaj je zahvat proveo u suradnji s Upravnim odjelom za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra. Zahvat je bio opsežan, a bio je nužan jer je valjalo stvoriti optimalne uvjete za kontinuiranu djelatnost nogometnih klubova i udruga, time i razvoj nogometne igre i igrača, koje imaju oko tisuću i 200 igračica i igrača mlađih dobnih kategorija – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Veliko nogometno igralište u prethodnom je razdoblju doživjelo velike promjene. Poslije pripremnih radova postavljen je umjetni travnjak na oko osam tisuća četvornih metara, te su promijenjene i vratnice.

– Obavljeni su svi radovi koji su bili potrebni da igralište može biti licencirano i za utakmice međunarodnoga karaktera na određenoj razini – ističe Karlović.

Površina prostora za igru smanjena je u odnosu na dimenzije na staroj travnatoj podlozi.

– Da, igralište je sad dimenzija 100 x 64 metra što prema Pravilima nogometne igre omogućuje službene međunarodne utakmice.

Denis Karlović dodaje i da će uskoro, također u suradnji s Gradom Zadrom, biti dovršene svlačionice, te da će se obaviti još neki manji zahvati u sklopu projekta.

Etablirana tvrtka Jadro d. o. o. iz Splita, koja je bila najbolji ponuđač temeljen javne nabave, dovršila je svoj dio posla.

– ŠC Višnjik prezadovoljan je poslovnom suradnjom s tvrtkom Jadro d. o. o., te kvalitetom obavljenoga posla – kaže Denis Karlović.

Umjetni travnjak na velikom nogometnom igralištu sačinjen je od najmodernijih materijala.

– Mi postavljamo travnjake koji zadovoljavaju odrednicu FIFA Quality PRO, dakle onakve travnjake kakvi omogućuju odigravanje službenih međunarodnih utakmica. Poslije uklanjanja stare travnate podloge, potom pripreme cijele površine za umjetni travnjak, na koncu smo postavili novi travnjak i zatim ga pripremili da se na njemu mogu početi održavati sve aktivnosti – kaže Ante Maslov iz tvrtke Jadro d. o. o.

Dok su trajali opsežni radovi na velikom nogometnom igralištu ŠC Višnjik obavio je niz razgovora s nogometnim klubovima i udrugama da bi se utvrdile pojedinosti oko rasporeda njihovih aktivnosti.

– Razgovori su bili konstruktivni i dogovorili smo i utvrdili raspored za sve klubove i udruge. Od ponedjeljka, 26. listopada 2020. veliko nogometno igralište s umjetnim travnjakom bit će na raspolaganju nogometašicama i nogometašima – zaključio je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...