HDZ je i dalje prva stranka birača, evo što je svađa učinila popularnosti Milanovića i Plenkovića

Ekskluzivno istraživanje CRO Demoskop za listopad provedeno je od 1. do 5. listopada. Tri mjeseca od parlamentarnih izbora HDZ i dalje uvjerljivo drži vrh ljestvice.

Iako uz blaži pad rejtinga, najviše ispitanika, 30,4 posto bira HDZ (u rujnu je taj postotak bio 32,8%). Drugi je SDP, koji je odabrao novog predsjednika ali mu je bivši pomrsio planove i doveo do pat pozicije. Slično, kao u rujnu, rejting im je nešto iznad 18 posto (18,2%, u rujnu je bio 18,4%).

Na ljestvici najpozitivnijih političara vrh i dalje drži premijer Andrej Plenković. Stav je to petine ispitanika (20,2%), iako u odnosu na rujan bilježi pad od četiri postotna boda (u rujnu je bio 24,4%). Također pad, ali manji, vidljiv je i kod predsjednika Republike Zorana Milanovića (14,6%, u rujnu je bio 17,1%).

Treći je izbor ministar financija Zdravko Marić, no on je daleko od vodećeg posvađanog dvojca (3,3% koji je u rujnu bio odabir 2,4% ispitanika).

Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin udvostručio je rejting od rujna, ali da je najpozitivniji misli skromnih tri posto ispitanika. Još niži je pozitivni doživljaj Miroslava Škore (2,6%) i Tomislava Tomaševića (2,5%).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...