Isprobali smo nešto novo u gradu; Želite li otputovati u 1202. godinu i spasiti Zadar od križara?

Odigrali smo prvi jedinstveni Escape Room u Zadru, putovali kroz vrijeme i spasili naš grad od križara. To su nam omogućile dvije mlade poduzetnice Martina i Ana, koje su ostavile stalne poslove kako bi  svjetski poznat koncept dovele upravo u naš grad. Prijateljice su se upustile u ovaj pothvat prošle godine, a tvrde da se sav njihov trud isplati kada vide oduševljenje igrača nakon odigrane igre. Upravo smo i mi bili oduševljeni kada smo se upustili u igru i pronašli blago. Istina, moramo priznati, nije bilo nimalo lako no uz timski rad sve se može i to bez trunke znanja o povijesti i godinama. Ukoliko zapnete ili ne znate što trebate napraviti “Big brother” iz druge sobe vas promatra i sluša, a samo trebate zatražiti pomoć odnosno hint.

Escape Room je avantura uživo u kojoj su igrači zatvoreni (ali ne i zaključani!) u sobu i uz uporabu predmeta u sobi, timskog znanja i vještina moraju otkriti tragove, riješiti zagonetke i izvršiti misiju unutar zadanog vremena. Uobičajeno trajanje igre je 60 minuta, a tematika se razlikuju od sobe do sobe. Zadarski ClueGo donosi originalan i lokalni scenarij u avanturi pod nazivom “Anno 1202.”;

“Godina je 1202. Križari su pred vratima Zadra, prijete da će opljačkati i opustošiti cijeli grad. Osim ako im date što žele – čisto zlato. Od cijelog grada, samo jedan čovjek ima dovoljno zlata za platiti križare, škrti trgovac Dišislav. No, on je odbio pomoći da svojim zlatom spasi Zadar. Grad je u teškoj nevolji, svima prijeti propast. Ali postoji izlaz: ne preostaje vam ništa drugo nego zlato ukrasti! Imate li dovoljno spretnosti da ukradete zlato i spasite grad? Vremena je jako malo, a zlato nije tako lako naći. Zadar je u vašim rukama…”
Avantura se odvija u prostoru ClueGov franšize u Zadru  koji se smjestio na Kalelargi tako da s naše glavne ulice iz suvremenog svijeta imate priliku otputovati u prošlost. Ana i Martina otvorit će Vam vrata stana uređenog u stilu srednjeg vijeka. Drveni stol, svijeće, škrinje i svitci samo su neki od detalja zbog kojih ćete se vrlo brzo prepustiti atmosferi scenarija igre. U ovo izazovno, dinamično, ponekad adrenalinsko i naprosto zabavno iskustvo možete se upustiti s obitelji, prijateljima, ali i kolegama s posla. Naime, suvlasnice su nam kazale kako je koncept Escape Rooma izninmo popularan za teambuildinge, a neki poslodavci ga čak koriste u svrhu intervjua za posao kako bi testirali funkcioniranje kandidata u timu. Uistinu, puno ćete naučiti o ekipi s kojom se odlučite upustiti u ovu avanturu – snalažljivost, logika i timski rad od najveće su važnosti za uspješno rješavanje igre. Također, suvlasnice naglašavaju kako Vam za sudjelovanje nisu potrebna nikakva predznanja, a igra je prilagođena za sve uzraste.
Escape room Zadar je rad prilagodio epidemiološkim mjerama, pa je idealno vrijeme da manjkavosti sadržaja u gradu nadoknadite novim iskustvom koje sigurno nećete požaliti. Posjetite web stranicu  www.zadar.cluego.eu ili ih kontaktirajte telefonski na broj telefona: 098/904-4883 te napravite rezervaciju za termin igre. ClueGo Escape room Zadar možete lajkati na Facebooku ili zapratiti na Instagramu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...