Kapetan Vatrenih opet predvodi momčad; Modrić: “Uživam u reprezentaciji!”

Luka je u St. Gallenu protiv Švicarske zaigrao u posljednjih petnaestak minuta i najavio povratak u momčad u važnom dvoboju sa Šveđanima u Ligi nacija.

– Osjećam se odlično. Hvala izborniku Daliću što mi je dao da odradim pripreme s Realom. To je za igrača u mojim godinama iznimno važno, jer se teško vratiti u pravi ritam ako ne prođeš pripreme, kaže Luka uoči utakmica koje odlučuju o statusu Hrvatske u elitnoj skupini Lige nacija.

– U razmaku od tri dana očekuju nas dvije važne utakmice, ne treba davati važnost jednoj u odnosu na drugu, trebat ćemo sve igrače na visokoj razini. Teško je prognozirati koliko ćemo osvojiti bodova protiv Švedske i Francuske, ali igramo doma, pred našim navijačima i, kao i uvijek, idemo na pobjedu. Najvažnije je da odigramo dvije kvalitetne utakmice.

Luka se osvrnuo na kvalitetu Šveđana u “post Ibrahimovićevom vremenu”.

– Ibrahimović je jedan od najboljih švedskih nogometaša svih vremena, ne treba posebno govoriti koliko je Zlatan bio važan za Švedsku. Međutim, i bez njega je to nezgodna i vrlo kompaktna momčad. Kao i sve skandinavske ekipe, Šveđane krasi odličan mentalitet, oni se nikad ne predaju.

Na žalost, vremenska prognoza za nedjelju nije dobra, što bi moglo utjecati na igru Vatrenih.

– Što se tiče uvjeta i terena, na to, na žalost, ne možemo utjecati. Morat ćemo se prilagoditi uvjetima. Međutim, mi kod kuće igramo dobro. Nama su naši navijači uvijek dodatan motiv, ovaj put nećemo igrati pred ispunjenim tribinama, ali puno nam znači što će na stadionu biti barem dio navijača, to nam daje dodatnu motivaciju. – kaže.

Kapetan je jako zadovoljan igrom novih igrača u reprezentaciji, to se pogotovo odnosi na njihov nastup u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske.

– U Švicarskoj smo prvenstveno pokazali karakter, jer smo se vratili iz rezultatskog minusa, a što se tiče novih igrača u reprezentaciji… Odigrali su jako dobro, Domagoj Bradarić je odličan dečko i vrlo talentiran igrač, pred njim je svijetla budućnost. Vjerujem da će nastaviti u jednakom ritmu i biti sve bolji. Osim nogometnih kvaliteta, pokazao je gard, pozitivan karakter. Dakle, sve pohvale za njegov nastup, ali treba izdvojiti i Antu Budimira, koji je pola sata odigrao na visokoj razini, Darija Melnjaka koji igra sve bolje, odnosno Filipa Uremovića koji pokazuje da je s pravom s nama. Vjerujem da će novi igrači donijeti dodatnu kvalitetu reprezentaciji.

Kapetan svjetskih doprvaka otkrio je da je razgovarao s Ivanom Rakitićem prije negoli je veznjak Seville javno obznanio svoj oproštaj od hrvatskog dresa.

– Razgovarali smo prije nego što je Ivan javno objavio svoju odluku. Rekao mi je svoje razloge i moramo ih poštivati. Žao mi je zbog njegove odluke, ali nitko nije vječan, nitko ne može igrati sto godina za reprezentaciju. Želim mu se još jednom zahvaliti za sve što je napravio za Hrvatsku i hrvatski nogomet, a napravio je jako puno. Na žalost, morat ćemo dalje bez Ivana. A što se moje budućnosti u reprezentaciji tiče, ne želim postavljati nikakve granice ili davati bilo kakve najave. Idem utakmicu po utakmicu i vidjet ću kako ću se osjećati i fizički i mentalno. Uživam u reprezentaciji, a vidjet ćemo dokle će to trajati.

Na kraju se osvrnuo i na svoju budućnost u Real Madridu.

– Isto je kao i s reprezentacijom. Idem utakmicu po utakmicu, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi. Naravno, da bih želio ostati u Real Madridu, tko ne bi. Međutim, svjestan sam da sam u određenim godinama i klub mora odlučiti što je najbolje za sve nas. Sve dok osjećam da sam važan dio Reala, želio bih ostati. Ako to više neće biti tako, potražit ću nove izazove. Međutim, ta tema još nije na dnevnom redu, zaključio je Modrić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...