KK Diadora u najboljih 16 Krešinog kupa, upisali treću pobjedu u samo tjedan dana!

Nakon pobjeda nad KK Jazine-Zadar II i KK Sukošan, momčad Marija Pešuta slavila je i u trećem susretu u samo tjedan dana te postala prvakom regije Jug Kupa Krešimir Ćosić.

Ovog puta, deblji kraj izvukao je prvoligaš KK Dubrovnik, a utakmica je završila rezultatom 78:72 za Diadoru.

Ovom pobjedom, Entuzijasti su ponovili sjajan rezultat iz prošle sezone kada su se plasirali u osminu finala Krešinog Kupa, gdje su pred punim tribinama “Bilog Briga” ugostili Šibenku i pružili sjajan otpor, međutim kvaliteta je presudila i na kraju častan poraz od “samo” -15.

Diadora već drugu godinu zaredom pokazuje da se radi o ekipi koja nastupa u nižem rangu nego što bi možda trebala. U samo godinu dana, četiri puta susreli su se s Prvoligašima i sva četiri puta slavili. Sljedeća Kup utakmica biti će pravi izazov za cijeli klub, što košarkaški, što organizacijski te se s pravom nadamo odlasku na Final 8!

U sastav se vratio naš Anthony Bauer, koji je opet imao sjajnu rolu s 10 koševa i 3 skoka u samo 13 minuta provedenih na parketu. Bila je ovo još jedna timska pobjeda s ukupno 22 asistencije i čak 14 ukradenih lopti, dok je protivnik prisiljen na 25 izgubljenih.

Sada se okreću ligaškim utakmicama jer vremena za odmor nema. Već 17. listopada otvaraju sezonu u Drugoj ligi Jug kada im u goste dolazi vrlo dobar KK Trogir, koji im je u zadnjoj ligaškoj utakmici prošle sezone nanio jedini poraz u njihovoj dvorani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...