KK Zadru iz gradske blagajne dodatnih 3 milijuna kuna!

Na 29. sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra koja je na rasporedu 28. listopada 2020., na dnevnom redu će se, između ostalog, naći i “Prijedlog drugih izmjena i dopuna Programa javnih potreba u sportu Grada Zadra za 2020. godinu.”

Prema spomenutom, proračun Upravnog odjela za kulturu i sport povećava se za nemalih 3.655.000,00 kuna te ukupno iznosi 28.014.578,00 kuna.

Objavljeno je to na službenim web stranicama Grada Zadra uz potpis gradonačelnika Branka Dukića.

Od spomenutih sredstava najveći dio, čak 3 milijuna kuna, ide za Djelatnost športskih dioničkih društava.

“Planirana sredstva u iznosu 6.250.000,00 kn se povećavaju za 3.000.000,00 kuna te novim planom iznose 9.250.000,00 kn, a navedeno povećanje se odnosi na kapitalne pomoći trgovačkim društvima u javnom sektoru.”, piše u obrazloženju.

Kako se od financiranja Nogometnog kluba Zadar već ranije odustalo, kristalno je jasno kako će se novac saliti u blagajnu jedinog sportskog dioničkog društva u većinskom vlasništvu Grada – Košarkaškog kluba Zadar.

– Čeka nas zima u kojoj će mnogi naši sugrađani muku mučiti da zadrže glavu iznad vode. Još od doba rata, nikad neizvjesnija, teža, zahtjevnija zima. A Grad, Grad je ponovno pronašao rješenje za sve probleme. Prioriteti se poštuju, KK Zadar će rebalansom dobiti novih 3 milijuna kuna. Od tih istih sugrađana. Bravo, reagirao je na najnoviju informaciju gradski vijećnik Erol Gaši.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...