Lufthansa drastično smanjuje letove, zadržali liniju iz Frankfurta prema Zadru

Njemačka Lufthansa do kraja listopada drastično će smanjiti broj operacija prema hrvatskim zračnim lukama. Lufthansa, članica Star Alliance grupacije, od listopada više ne prometuje na svoje dvije sezonalne linije, iz Munchena prema Puli i Zadru.

Iako su linije inače prometovale u listopadu, kompanija je ove godine ranije prekinula promet na istima zbog utjecaja globalne pandemije odnosno smanjene potražnje.

Kompanija će u listopadu imati 7 aktivnih linija prema hrvatskim zračnim lukama, dvije manje u odnosu na prethodni mjesec. Iako se broj linija nije značajno smanjio, došlo je do velike redukcije u broju tjednih letova prema hrvatskim odredištima.

Linija Frankfurt – Zadar prometovati će jednom tjedno, subotom, do 24. listopada. Radi se o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz.

Lufthansa će prekinuti promet prema jadranskim zračnim lukama ranije nego što je to bilo prethodnih godina, a doći će i do smanjenja broja tjednih letova na liniji Munchen – Zagreb.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...