Lukić: “Građani, udruge, sindikati podržite djelatnike menze. Sutra vi možete biti u ovoj poziciji”

U studentskoj menzi na Poluotoku jučer su se zaposlenicima kuhinje s parolom “Hoćemo tete, nećemo paštete!” pridružili i studenti.

U Agenciji za studentski standard Sveučilišta u Zadru radi 37 djelatnika. Njih 15 je u štrajku. Poslodavac je predložio da se odredbe o visini plaće izbace iz Kolektivnog ugovora, što ih je najviše razljutilo.

Zaposlenike menze jutros je posjetio i Mate Lukić, predsjednik GO NHR-a Zadar i gradski vijećnik. Pozvao je građane, sindikate i udruge da ih podrže u njihovim zahtjevima.

U svoje ime, ne politički, jutros sam posjetio i razgovarao sa štrajkaškim odborom i sudionicima štrajka u zadarskoj menzi. Zaključak je jednostavan, radnici imaju svoja prava od kojih je pravo na kolektivni ugovor najstarije i najveće među njima. Pozivam sve sindikate, udruge i građane da ne žmire na ovo što se događa. Danas su oni, a sutra možete biti vi. Oni su dostojanstveni, vrijedni i časni ljudi koji vole raditi svoj posao i žele ga raditi u uređenim odnosima. Također molim pregovarački odbor poslodavca da ima razumijevanja za njihove zahtjeve koji su realni. Naše tete u menzi koje su studentima defacto druge mame koje ih vole kao i svoj posao koji rade. Zato što studenti i naša djeca hoće tete a ne paštete, poručuje Lukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...