Maske i na otvorenom? Beroš: “Možda. Primjerice, u redovima za bankomat”

Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je u Dnevniku N1 televizije, gdje je pojasnio mjere koje je Nacionalni stožer Civilne zaštite danas najavio zbog naglog rasta broja zaraženih. Beroš je još jednom ponovio da se ne razmišlja o općem zatvaranju zemlje, ali nove mjere će biti strože od dosadašnjih.

„Još nije vrijeme za novi lockdown i nadam se da neće ni doći. Najbolji način da spriječimo širenje zaraze su mjere poput nošenja maski“, kazao je ministar.

Ministar je priznao da je pred nama teška jesen. „Nije moguće predvidjeti kako će se razvijati situacija. Dolazi hladnije vrijeme, više ćemo biti unutra, manji je utjecaj ultraljubičastog zračenja. Naprosto treba biti oprezniji“, kazao je.

Ministar je pojasnio neke od najavljenih novih mjera.

„Obvezno nošenje maski u zatvorenom postoji u nekim situacijama i sada. Primijetili smo da pri raznim radnim aktivnostima zbog nemogućnosti održavanja distance dolazi do rasta broja oboljelih, zbog čega ćemo tu mjeru proširiti. Moguće da ćemo propisati maske i za otvorenom kada nije moguće održavati udaljenost“, kazao je Beroš, koji je kao primjer naveo redove ispred bankomata ili na autobusnim stajalištima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...