Maskirani specijalci i uhićenje u Areni; Poduzetniku iz Zadra dok je vozio prepriječili put i tražili 35 tisuća eura

Sedam maskiranih specijalaca u četvrtak poslijepodne iznosilo je muškarca iz Arena centra u Zagrebu.

Uhićenje se dogodilo u popodnevnim satima, dok je u šoping centru bio veći broj civila od kojih su neki događaj snimali. Posebno je tako upečatljiv ostao trenutak kad maskirani specijalci nose muškarca niz pokretne stepenice dok mu glava gleda u tlo.

Kako je Index neslužbeno doznao, muškarac je uhićen zbog iznude. Upao je u policijsku klopku, a uhićen je tijekom primopredaje označenih novčanica.

Mario Bencek, zapovjednik interventne jedinice policije, u razgovoru za RTL nije govorio o detaljima konkretno ove akcije, ali je objasnio u kakvim se situacijama ovakve akcije izvode.

“Kad možemo birati situaciju, nastojimo izvršiti uhićenje tamo gdje ne bismo ugrozili nikog od građana. Nažalost, ponekad smo primorani izvršiti uhićenje na mjestu gdje je veći broj građana”, kaže i dodaje da je prioritet da nitko od građana ne bude ugrožen.

Uhićenje u Areni izvršila je Ekipa za posebne zadaće, a oni su poseban dio interventne policije. Ukupno ih ima osam, a zaduženi su za najteže i najrizičnije akcije.

Jutarnji piše kako uhićenje u zagrebačkom Arena centru nije izdvojeni slučaj, već se radilo i na finalizaciji tajne akcije u kojoj je uhićeno više osoba.

Ukupno su navodno uhićene četiri osobe, dvije u Zagrebu, jedna na području Šibenika te jedna na području Osijeka. U Zagrebu je navodno uhićen 30-godišnjak koji je od ranije poznat policiji.

Navodna iznuda za koju su osumnjičeni dogodila se nad jednim poduzetnikom koji živi na području Zadra, u blizini njegove obiteljske kuće, i to prije otprilike tjedan dana. Poduzetnik je prijavio da su mu tada doslovce na cesti, dok je vozio automobil, put prepriječila dva automobila, stjeravši ga uz rub ceste. Navodno su od njega tražili 35.000 eura.

Intervencija specijalne policije je zatražena jer je muškarac kod sebe imao pištolj s metkom u cijevi, spreman za upotrebu, te ga je policija već ranije prijavljivala zbog pokušaja ubojstva vatrenim oružjem, piše Jutarnji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...