Miro Bulj podržao štrajk u zadarskoj menzi: “Naše tete koje skrbe o djeci dio su obrazovnog sustava”

Saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj stigao je u Zadar kako bi pružio podršku radnicima menze koji su od 19. listopada u štrajku.

– U ovoj korona krizi očito smo zaboravili na socijalnu komponentu, zato pozivam Sveučilište da razgovara sa našim tetama koje skrbe o našoj djeci. I one su dio obrazovnog sustava i ne mogu se stavljati na margine. Nitko ih nema pravo zanemarivati. O tome ću glasno progovoriti u Saboru i obratiti se resornom ministarstvu. Učinit ću sve da ovaj štrajk sretno završi u korist naših teta, a posebno naših studenata, poručio je u sveučilišnoj menzi.

Sindikalna povjerenica Velida Matijević kaže kako joj je žao što se sve prelama preko leđa studenata.

– Ja sam se djeci ispričala. Dali su nam potporu i na tome im zahvaljujemo od srca. Nećemo odustajati, borit ćemo se, ne tražimo ni lipe viška, već da se ovo što sada imamo unese u kolektivni ugovor. Osobno je to rekla rektorici Sveučilišta, kazala je Matijević.

Sjetimo, djelatnici studentskih restorana u štrajku ostaju do ispunjenja zahtjeva ili do odluke štrajkaškog odbora da se isti prekida.

Pregovarački odbor sindikata prekinuo je pregovore s Agencijom za studentski standard u Zadru zbog neprihvaćanja prijedloga sindikata oko članaka 40. i 82. i prijedloga resorne agencije koji su za radnike, kako tvrde, ponižavajući i uvredljivi. Agencija predlaže da sistematizacija ne bude sastavni dio kolektivnog ugovora, a sastavni dio sistematizacije je broj bodova za svako radno mjesto koji pomnožen s vrijednošću boda rezultira krajnjim iznosom plaće. Stavka sporna djelatnicima je vrijednost boda koja se izbacuje iz kolektivnog ugovora te ju određuje Upravno vijeće Agencije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...