Mladi sportaši, glazbenici i znanstvenici, prijavite se za stipendiju od 10.000 kn!

Zaklada Marin Čilić i ove godine stipendira talentirane mlade sportaše, glazbenike i znanstvenike.

Natječaj za stipendije otvoren je do 8. studenog, a dodjeljuju se u nekoliko kategorija. Deset glazbenih stipendija, svaka u vrijednosti od 10.000,00 kn, namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola. Nadalje, primaju se prijave i za deset stipendija u vrijednosti od 10.000,00 kn za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu. Naposljetku, zaklada će jednoj školi donirati  50.000,00 kn za obnovu laboratorija prirodnih predmeta (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija te da se škola nalazi u nerazvijenim hrvatskim općinama.

Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.

“Ove godine je djeci bilo posebno zahtjevno prilagoditi se na nove uvjete rada u školama, u sportskim klubovima te njihovim ostalim aktivnostima tako da nam je jako drago da možemo biti jedna pozitivna priča u vremenu kada je dosta toga nesigurno. Vjerujemo da ćemo ponovno dobiti veliki broj prijava i upoznati nove mlade talente te barem nekima od njih pomoći da dosegnu svoje snove“ – izjavio je Marin Čilić, poznati tenisač koji je Zakladu pokrenuo 2016.godine.

“Vjerujem da ni ove godine odabir neće biti nimalo lak te da će i treću generaciju stipendista činiti redom iznimni mladi ljudi, a mi smo i više nego ponosni što ćemo im pomoći u daljnjim izazovima na njihovom putu“ – dodala je Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade Marin Čilić.

 

Svi uvjeti natječaja kao i ostale informacije o radu Zaklade Marin Čilić mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Instagram te Facebook stranici Zaklade Marin Čilić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...