Nagrađene sa po 10 tisuća kuna; Osam zadarskih učiteljica među 500 najboljih u Hrvatskoj

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je 504 odgojno- obrazovnih djelatnika u protekloj školskoj godini novčanim iznosom od 10 tisuća kuna bruto.

Iz Zadarske županije nagrađeno je osam učiteljica, a to su : Anita Žepina iz OŠ Benkovac, Davorka Demo iz SŠ Biograd na moru, Anita Mustać i Jasmina Sandalić iz OŠ Šime Budinić, Renata Ruić Funčić iz Gimnazije Franje Petrića, Tihana Magaš iz Gimnazije Vladimira Nazora, Elvira Vučković iz OŠ “Petar Zoranić” Nin, te Marina Ćurković iz OŠ “Petar Zoranić” Stankovci.

Dodjela je, s obzirom na epidemiološku situaciju održana online. Nagrađenima se obratio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs koji se nalazi u samoizolaciji, a koji je kazao kako su izazovi koji se stavljaju pred odgojno-obrazovne radnike svaki danom su sve veći i od njih se traži sve više vještina, kompetencija i zalaganja.

“2020. je godina, složit ćete se, nepredvidljiva, zahtjevna, bez presedana i jedna velika lekcija za sve nas. Prije svega potres koji je pogodio grad Zagreb, a potom i pandemija koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet, pred škole i učitelje stavili su nove zahtjeve i odgovornosti.

Danas nagrađene učiteljice i učitelji upravo pokazuju, ulažući u osobni i profesionalni rast i razvoj, kako su spremni odgovoriti na teške i neočekivane zadaće. Vodeći se sigurnošću i brigom, stotine virtualnih učionica premašile su fizičke barijere škola i djeci i učenicima pružile novo, sigurno i uvažavajuće okruženje poštovanja, komunikacije i netradicionalnog odgoja i poučavanja”, rekao je ministar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...