prema rezultatima tasteatlasa

Napuljska pizza najbolje jelo, a dalmatinska treća najbolja kuhinja na svijetu! Gradele dobile najviše zvjezdica

Ilustrativna fotografija
Tamni način

TasteAtlas (www.tasteatlas.com), svjetski atlas hrane, objavio je godišnju ljestvicu najboljih tradicionalnih jela na svijetu, prenosi Index.

Pizza margherita iz Napulja proglašena je najboljim tradicionalnim jelom na svijetu. Turski adana kebap je drugi, a japanski ramen treći.

Fiš paprikaš je jedino hrvatsko jelo na ljestvici 100 slavnih svjetskih jela, a završio je na 90. mjestu.

Najveći uspjeh Hrvatske na ljestvici je treće mjesto Dalmacije na ljestvici najboljih regionalnih kuhinja.

Od maksimalnih pet, brudet je dobio 3.9 zvjezdica, fritule 4.1, a pašticada 4.5.

Crni rižot ocijenjen je s 4.4 zvjezdice, a janjetina s ražnja s 4.1.

Iz regije Dalmacija stiže i hobotnica ispod peke, koja je ocijenjena s 4.4 zvjezdice, dok su gradele dobile 4.6, a buzara 4.5 zvjezdica.

TasteAtlas sadrži bazu od više od 10.000 tradicionalnih jela i lokalnih proizvoda. Top ljestvice su složene na temelju 63.402 priznata korisnička glasa.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: