Nove mjere početkom idućeg tjedna, ograničavanje javnih okupljanja i maske u zatvorenim prostorima

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je da će nove mjere protiv širenja koronavirusa krenuti početkom idućeg tjedna.

Do vikenda ćemo napraviti nove preporuke i odluke i završiti razgovore sa svim partnerima, poput Hrvatske biskupske konferencije i različitih ugostiteljskih sektora, rekao je Capak.

“Sasvim je sigurno da ćemo uvesti obavezu nošenja maski u svim zatvorenim prostorima i na otvorenim prostorima gdje je nemoguće izbjeći bliski kontakt”, kazao je.

Također razmatraju ograničavanje svih okupljanja za koja ne postoje vertikalni propisi, dok će za postojeća sve ostati po starom.

“Razgovara se i o češćim i strožim kontrolama provedbe odluka Nacionalnog stožera na temelju preporuka lokalnih i županijskih stožera”, naglasio je Capak.

Poručio je da će Stožer napraviti sve kako bi izbjegli novu karantenu i zatvaranja (lockdown), iako se ni to ne može isključiti.

“Mi ćemo napraviti sve da ne dođe do karantene i lockdowna, da se gospodarske i socijalne aktivnosti nastave u ‘novom normalnom’, odnosno epidemiološkim okvirima”, kaže Capak.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u četvrtak, nakon sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite s premijerom Andrejom Plenkovićem, da se radi suzbijanja koronavirusa pripremaju odluke o ograničavanju javnih okupljanja i nošenju maski u svim zatvorenim prostorima.

“Predsjednika Vlade izvijestili smo o epidemiološkom stanju u Hrvatskoj i novim žarištima, te smo razmatrali nove mjere za sprečavanje širenja koronavirusa”, izjavio je Beroš novinarima nakon sastanka u Banskim dvorima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...