Osim u kafićima, maske moraju nositi vjernici na misama, ali i zaposlenici u uredima

Uvela se obveza nošenja maski u zatvorenim prostorima i ograničila su se društvena okupljanja na kojima se očekuje više od 50 ljudi.

Maske za lice ili medicinske maske obvezni su koristiti na ispravan način, tako da maska cijelo vrijeme dok se nosi prekriva usta i nos.

Osim u kafićima, maske se sada moraju nositi u gotovo svim zatvorenim prostorima, pa i crkvama, što je do danas izazivalo najviše polemike u društvu.

Ovo su osobe koje od danas imaju obvezu nošenja maski: zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene, zaposlenici ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja i posjetitelji korisnicima, ako su posjete dopuštene, vozači, ostali zaposlenici u prijevoznim sredstvima javnog prometa i putnici u javnom prometu. Zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti i kupci za vrijeme boravka u prodavaonicama, zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka, gosti u ugostiteljskim objektima, osim dok sjede na svojim mjestima i konzumiraju hranu, piće ili napitke, zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koji rade sa strankama i stranke koje dolaze u ta trgovačka društva, ustanove i institucije, zaposlenici u uslužnim djelatnostima u kojima se dolazi u bliski kontakt s klijentima, zaposlenici u uredima u kojima se ne može osigurati međusobna fizička distanca od najmanje 2 metra.

Nadalje, to su vjernici prilikom vjerskih obreda i okupljanja u zatvorenom prostoru, gledatelji na sportskim natjecanjima koja se održavaju u zatvorenom prostoru, posjetitelji svih društvenih i javnih okupljanja u zatvorenom prostoru, druge osobe koje na to obveže njihov poslodavac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...