Otvoren Poduzetnički inkubator Biograd sa 17 uredskih prostora i 9 proizvodnih hala

Svečano je otvoren novoizgrađenog Poduzetnički inkubator Biograd na Moru. Na otvorenju Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru prisustvovali su državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa, pomoćnik ministra Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Zvonimir Novak, župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, pomoćnik ravnateljice Agencije za razvoj Zadarske županije Željko Pletikosa te ostali počasni uzvanici.

Poslovne prostore Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru se prostiru na 2.403,36 m2 na 3 etaže, odnosno 17 uredskih prostora te 9 proizvodnih hala koje su već počeli koristiti prvi korisnici. Među korisnicima su poduzetnici početnici, ali i oni poduzetnici koji se bave djelatnostima već neko vrijeme. Djelatnosti korisnika su razne, od proizvodnih do arhitektonskih, računovodstvenih te informatičkih djelatnosti.

Objekt Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru izgrađen je u okviru projekta „Razvoj i uspostava poslovne infrastrukture Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru“ koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Poziv na dostavu projektnih prijedloga Razvoj poslovne infrastrukture putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 37.979.211,52 kuna, od čega je 19.945.669,41 kuna financirano iz EU fondova, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru, a partneri Poduzetnički inkubator Biograd na Moru d.o.o. Biograd na Moru, Poduzetnički inkubator Bios d.o.o. Osijek i CEDRA Split j.d.o.o. Split.

Projekt nastoji riješiti probleme niske održivosti malih i srednje velikih poduzeća na području Grada Biograda na Moru i šire gravitirajuće urbane aglomeracije (koja uključuje i općine Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Tkon, Pašman i Polača) i ima za cilj doprinijeti održivom rastu poduzetništva i radnih mjesta kroz izgradnju poduzetničko poslovne infrastrukture, razvoj postojećih i uspostavu novih poduzetničkih potpornih institucija i usluga čime bi se povećala konkurentnost i profitabilnost, a time i održivost kako poduzeća tako i radnih mjesta u njima. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj Europska unija Zajedno do fondova EU Usluge Poduzetničkog inkubatora namijenjene su novim i postojećim poduzetnicima, MPS-ovima i OPG-ovima, mladima, nezaposlenima, zadrugama i udrugama, obrazovnom i IRI sektoru, te jedinicama lokalne samouprave s područja šire aglomeracije Grada Biograda na Moru, posebice u gradu Biogradu na Moru i općinama Pakoštane, Sveti Filip i Jakov, Polača, Tkon i Pašman, ali i šire.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...